+31(0)521 510 055 [email protected]

Waarom keramiek van ver halen als het ook dichtbij kan

mrt 19, 2024

Keramiek transport Rode Zee

De onrust in de Rode Zee zorgt voor onzekere levertijden en hogere transportkosten van keramiek uit Azië. Vertragingen en de onveilige vaarroute door de Houthi-rebellen kunnen cruciaal zijn. Helemaal wanneer uw producten op speciale feestdagen en seizoenen zijn afgestemd.

 

De scheepvaart in woelig vaarwater

De wereldwijde scheepvaart bevindt zich in woelig vaarwater. Naast de bekende gevaren, zoals piraterij en extreme weersomstandigheden, komen er nieuwe risico’s om de hoek kijken.

Politieke spanningen tussen Taiwan en China
Taiwan kan de Straat van Malakka, de drukste zeeroute ter wereld, blokkeren in een conflict met China. De Chinese economie, die sterk afhankelijk is van deze route voor export, zou hierdoor lamgelegd worden. De alternatieve route via het Panamakanaal is ook geen rozengeur en maneschijn.

Het Panamakanaal en klimaatverandering
Dit kanaal, met een hoogteverschil van 26 meter, overbrugt dit obstakel met sluizen die zoetwater uit het Gatúnmeer gebruiken. Door klimaatverandering valt er minder regen, waardoor er minder zoetwater beschikbaar is. De capaciteit van het kanaal is al verlaagd van 38 naar 20 schepen per dag.

De toekomst? Oplopende politieke spanningen en de toenemende impact van klimaatverandering zorgen voor een onzekere toekomst voor de scheepvaart. De risico’s nemen toe.

 

Kies daarom voor Lokken Keramiek

Uw betrouwbare leverancier voor keramiek in Nederland:

  • Snelle en betrouwbare levering: Transport 1 dag zonder risico’s. En door effectieve productie kunnen wij snel leveren. Denk aan 4 weken uw producten in huis.
  • Hoge kwaliteit: 40 jaar ervaring in het maken van keramiek bloempotten, vazen en schalen met hoogwaardige grondstoffen uit de EU.
  • Duurzaam geproduceerd: Milieubewuste productie in Steenwijk met een lage ecologische voetafdruk.

Uw voordelen op een rijtje:

  • Géén risico op vertragingen door onveilige of langere vaarroute.
  • Korte transporttijden en lage transportkosten.
  • Uw keramiek altijd op tijd.
  • Gegarandeerd hoge kwaliteit door 40 jaar ervaring.
  • Duurzaam geproduceerd keramiek in Nederland

Maak kennis met Lokken Keramiek en kies voor zekerheid, kwaliteit en duurzaamheid.

Kunnen wij u helpen?