+31(0)521 510 055 [email protected]

Over ons

Keramiek fabriek in Nederland

Duurzame keramiek fabriek in Nederland

Het familiebedrijf Lokken Keramiek is in 1984 klein gestart en heeft zich ontwikkeld tot een moderne en duurzame keramiek fabriek in Nederland. Wij staan voor duurzaam en verantwoord produceren van kwalitatief keramiek. Om deze waarden te waarborgen produceren wij alle keramiek in Nederland. Hierdoor geniet u van betrouwbare en korte levertijden. U bent verzekerd van keramiek dat is gemaakt onder de Nederlandse arbeidsvoorwaarden in onze energiezuinige en milieuvriendelijke fabriek in Steenwijk.

“Alle keramiek producten vervaardigen wij in onze duurzame keramiek fabriek in Steenwijk.”

Duurzaam ondernemen

Door productie zonder watervervuiling en met energie via zonnepanelen.

Grote kleurenkeus

Door poeder coaten van de keramiek producten in meer dan 350 kleuren.

Kwaliteitskeramiek

Door veel kennis van keramiek en met een modern machinepark.

Milieuvriendelijke aardewerk fabriek

Lokken Keramiek produceert haar aardewerk op een milieuvriendelijke manier. In elke stap van de productie hebben wij dit doorgevoerd. Zo is alle klei die wij gebruiken 100% natuurlijk dus zonder schadelijke stoffen. En hergebruiken wij alle kleiafval die ontstaat tijdens de productie. Wij drogen de producten en verwarmen de fabriek met teruggewonnen warmte van de ovens. In deze ovens bakken wij de kleiproducten tot een hard keramisch product.

Om de producten de gevraagde kleur te geven, maken wij gebruik van poedercoating. Dit is een milieuvriendelijke, energiebesparende verftechniek zonder watervervuiling. Poederverf bevat geen zware metalen en oplosmiddelen. Bovendien wordt met deze techniek de coating efficiënt op het product aangebracht waardoor er nagenoeg geen verfafval ontstaat. De meeste poedercoatings zijn UV-bestendig dus een product kan gerust in de zon staan zonder te verkleuren.

Onze klei en poederverf komt uit West Europa. Deze korte transport van goederen is gunstig voor het milieu. Met onze zonnepanelen voorzien we de fabriek van energie.

Keramiek fabriek in Nederland
Poedercoaten in keramiek fabriek in Nederland

Nederlandse fabriek in decoratief aardewerk

Onze aardewerk potten, vazen en schalen zijn ideaal voor bloemen en planten. Dus als u planten in pot, vaas of schaal wilt aanbieden, kunt u bij ons uitstekend terecht. Het spreekt voor zich dat onze aardewerk producten ook perfect zijn als decoratie binnenshuis of op kantoor.

Het decoratief aardewerk dat wij produceren in onze fabriek leveren we voornamelijk aan kwekers, groothandels, exporteurs en tuincentra in binnen- en buitenland. 

Potten

Bekijk onze aardewerk potten

Vazen

Ga naar onze aardewerk vazen

Schalen

Ontdek onze aardewerk schalen

Kunnen wij u helpen?